thema: Snoeien

Snoeien aan de lopende band

Een dertigtal telers trotseerden weer en wind om deel te nemen aan de snoeidemonstratie die Studiekring Guvelingen organiseerde voor haar leden. Drie sprekers lichtten verschillende snoeitechnieken toe: de klassieke 1-2-3 snoei, de mechanische snoei (Tête Fruitier), de Matha snoei en de Gala-snoei.

>> Lees meer

Snoeitips van Raf? Die zijn S T(r)@F!

Kan je niet aanwezig zijn op onze snoeinamiddag op 3 december 2021 of heb je liever snoeiadvies op maat? Neem dan zeker contact op met één van onze S T@F-adviseurs. Zij geven je het beste advies, aangepast aan jouw bedrijf! Daarnaast helpen wij je om de snoei te vertalen voor Poolse arbeiders. Meer informatie over de snoeinamiddag vind je terug op www.pcfruit.be.

>> Lees meer

Tête fruitier en Mathasnoei

Na twee jaar is het goed om terug snoeidemonstraties te organiseren. De coronacrisis heeft er, en nu nog, goed ingehakt. Zulke openlucht activiteiten kunnen veilig georganiseerd worden en zorgen niet alleen voor het opdoen van technische informatie, maar ook voor de zo nodige sociale contacten. Samen met het onderling uitwisselen van de laatste nieuwtjes in de sector en het kennis maken met de nieuwste tendensen en technieken in de snoei van hardfruit, zijn zulke activiteiten de place to be voor iedere fruitteler.

>> Lees meer