thema: Rassen

Marlena doet het weer

Het nieuwe rode bessenras Marlena bevestigt opnieuw de goede resultaten die het de voorbije jaren behaalde. Voor vroege teelten onder bescherming is Marlena duidelijk een meerwaarde. Na drie proefjaren hebben we genoeg data verzameld om een positief plantadvies te geven.

>> Lees meer

Proefveldbezoek Proefcentrum Pamel

Het is een jaarlijkse traditie, de rondgang in de proeven van het biozachtfruit. Drie onderzoekers van Proefcentrum Pamel: Bram De Keyzer, Lara De Taye en Sam Neefs gaven uitgebreid toelichting aan de bezoekers.

>> Lees meer

En het perenras van de toekomst is…

In België mag de perenteelt dan wel de steunpilaar zijn van de pitfruitsector, wereldwijd wordt er vandaag toch veel meer aandacht besteed aan de veredeling van nieuwe appelrassen in vergelijking met perenrassen. Dat het bij peer allemaal wat moeilijker en trager gaat, speelt daarin zeker een rol.

>> Lees meer

Rassenkeuze appel blijft een uitdaging!

Rassenonderzoek blijft één van de belangrijkste thema’s in het onderzoek van pcfruit, ongeacht welke fruitsoort. Een objectieve kijk op het grote aanbod is nodig om gericht te selecteren en telers een zo volledig mogelijk beeld te geven van een nieuw ras. We gaan dan ook niet over een nacht ijs alvorens we een ras naar voren schuiven.

>> Lees meer