Hoe ga je peren efficiënter irrigeren?

De warme en zeer droge zomers van 2019, 2020 en 2022 drukken ons met de neus op de feiten: irrigatie in de perenteelt wordt een must. Omdat de watervoorraad slinkt, moet iedereen de kraan toedraaien en efficiënter met water omspringen. Ja, ook als het op de gewassen aankomt. Telers die zich al via PWARO laten adviseren, deden een eerste stap in de juiste richting, maar in de volgende fase moeten we ook concreet weten hoe ‘droog’ we onze peren kunnen telen, zonder in te boeten aan productie of kwaliteit.

----------------------------------

 

Deze inhoud is enkel voor abonnees.

Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen.

 

Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.

 

Deel dit bericht

Meest recente artikels