Beslissingsmoment nieuwe kersenrassen

De kersenteelt in België wordt steeds meer gedomineerd door twee hoofdrassen, namelijk Kordia en Regina. Doordat rassen zoals Sweet Early, Burlat en Grace Star faalden, is er zowel in het vroege segment als in de periode tussen Samba/ Folfer en Kordia ruimte voor goede nieuwe rassen. Het kersenseizoen moet geopend worden met een kwalitatieve kers die concurreert met (goedkopere) buitenlandse kersen. Het rassenonderzoek heeft een prominente plaats binnen pcfruit, omdat een goede rassenkeuze essentieel is om het bedrijf gezond en rendabel te houden.

----------------------------------

 

Deze inhoud is enkel voor abonnees.

Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen.

 

Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.

 

Deel dit bericht

Meest recente artikels