Optimaliseer je Morgana®-productie

De meeste nieuwe appelrassen zijn diploïde en hebben van nature vaak een goede zetting. We moeten daarom voldoende aandacht geven aan de vruchtdunning bij die rassen. Bij Morgana® zien we toch wel opmerkelijke variaties in behang tussen verschillende percelen. Bij een aantal percelen is eerder vruchtzetting en bestuiving een thema, terwijl bij andere percelen eerder dunning aan de orde is. Toch mag je niet té sterk dunnen, want Morgana® is geen kleinvruchtig ras, waardoor dunning al snel tot te dikke appels leidt.

----------------------------------

 

Deze inhoud is enkel voor abonnees.

Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen.

 

Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.

 

Deel dit bericht

Meest recente artikels