De Aziatische walnootmot binnenkort ook in België?

De Aziatische walnootmot (AWM), Garella musculana Erschov, komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië (Tadzjikistan, Oezbekistan). In Zuidoost-Europa, Italië (Veneto 2021), Oekraïne, Krim, Bulgarije, Roemenië en Turkije breidt de nachtvlinder snel uit. Recent dook hij ook op in het Verenigd Koninkrijk. De oogstreductie kan tot 70% oplopen. Er is verhoogde waakzaamheid voor die schadelijke rupsen bij walnoottelers en pcfruit. De AWM behoort tot de Nolidae (visstaartjes) familie. Een synthese van enkele buitenlandse gegevens volgt in dit artikel.

----------------------------------

 

Deze inhoud is enkel voor abonnees.

Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen.

 

Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.

 

Deel dit bericht

Meest recente artikels