Hoe waterinfiltratie op hellende aardbeipercelen verhogen?

Bij hellende aardbeipercelen zou er, zelfs bij een lichte terreinhelling, heel wat regenwater kunnen afstromen bij hevige neerslag. Dat water beter laten infiltreren, zorgt voor een minder droge bodem en minder erosie. In het kader van het Blue Deal-project ‘Vlaanderen Water- Proof’ hebben we een proef opgezet op een hellend perceel vollegrondsaardbei, om na te gaan of er meer neerslag infiltreert en er minder water afstroomt door de aanleg van drempels in de plukpaden.

----------------------------------

 

Deze inhoud is enkel voor abonnees.

Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen.

 

Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.

 

Deel dit bericht

Meest recente artikels