Deze inhoud is enkel voor abonnees. Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen. Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.

Appelperenmoes met gember

----------------------------------

 

Deze inhoud is enkel voor abonnees.

Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen.

 

Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.

 

Ingrediënten

  • 8 appels (jonagold of golden)
  • 2 peren (conference)
  • Gember (minstens 3 cm)
  • Kaneelpoeder
  • Water

Lekker te serveren met stoofvlees, een gebraden kip of een stevige pens… Smullen maar!

Benodigdheden

  • Dunschiller
  • Keukenmesje
  • Fijne rasp
  • Ruime kookpot

Bereiding

  1. Schil de appels en peren en verwijder de klokhuizen.
  2. Snij het fruit in kleine stukjes (niet meer dan 2 cm).
  3. Schil ook de gember en rasp fijn.
  4. Doe de stukjes fruit, de geraspte gember samen met een klein scheutje water in de kookpot.
  5. Kruid de appelmoes met kaneel. Dat doe je naar eigen smaak!
  6. Laat het geheel een half uurtje sudderen en roer regelmatig om.
  7. Als de appelperenmoes gaat plakken, voeg je best nog wat water toe.

De appelperenmoes krijgt een juryscore van maar liefst 9/10!

Golden tips

  • Maak zeker genoeg van deze appelperenmoes, hij is heerlijk! De gember geeft een unieke toets aan het gerecht.
  • Voeg gerust wat extra gember toe als je van pittige smaken houdt.
  • Liever geen stukjes in de appelperenmoes? Laat de stoverij wat langer sudderen of haal de mixer erdoor!

Deel dit bericht

Meest recente artikels

Â