Hoe herken je de begoniamijt in je bramenteelt?

De begoniamijt (polyphagotarsonemus latus) komt overal ter wereld voor, maar is bij ons vooral in kas of beschermde teelt terug te vinden. De mijt is zeker geen onbekende voor siertelers en groentetelers aangezien de mijten ernstige schade kunnen veroorzaken in azalea, begonia, paprika, tomaat… Ook fruittelers blijven niet gespaard nu de begoniamijt steeds vaker opgemerkt wordt in bramen. In dit artikel krijg je een overzicht van zijn schadebeeld en ontdek je manieren om jouw bramenteelt te beschermen.

----------------------------------

 

Deze inhoud is enkel voor abonnees.

Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen.

 

Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.

 

Deel dit bericht

Meest recente artikels