Deze inhoud is enkel voor abonnees. Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen. Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.

Frisse cocktail met appel en vlierbloesem

----------------------------------

 

Deze inhoud is enkel voor abonnees.

Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen.

 

Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.

 

Ingrediënten voor 1 cocktail

  •  4 cl vlierbloesemsiroop
  • 7 cl gin (kies voor een neutrale of bloemige gin)
  • Troebel appelsap
  • ¼ Belgische appel
  • enkele takjes verse munt
  • 1 limoen
  •  Ijsblokjes

Tijdens het vlierbloesemseizoen kan je ook een vlierbloesemscherm als afwerking gebruiken. Oogt zeer mooi en ruikt heerlijk!

Genodigdheden

  • Mooi en groot cocktailglas
  • (Herbruikbaar) rietje
  • Snijplank en mes
  • Citruspers
  • Cocktailmaatje (maatbekertje)

Bereiding

  • Vul het cocktailglas voor 1/3 met ijsblokjes.
  • Snij de limoen door in de helft. Pers het sap uit één helft van de limoen en schenk dat in het cocktailglas.
  • Snij de andere helft van de limoen in dunne plakjes.
  • Kneus de munttakjes en blaadjes een beetje. Hou 1 munttakje aan de kant, voor de afwerking.
  • Snij de appel (met schil) in dunne plakjes.
  • Voeg de gekneusde munt, de plakjes limoen en appel toe aan het cocktailglas.
  • Meet 4 cl vlierbloesemsiroop en 7 cl gin af en voeg dat bij de cocktail.
  • Vul het glas aan met troebel appelsap.
  • Werkt de cocktail af met het takje munt, een rietje en eventueel nog enkele appelschijfjes.

Tjing!

Recept van @Hap.hapjes

Deel dit bericht

Meest recente artikels

Â