IPM in kleinfruit: goed starten, monitoren en bijsturen

Monitoring is en blijft de basis voor geïntegreerde gewasbescherming in de fruitteelt. In kleinfruit geeft het een idee van de plaagopkomst en toont het of de uitgezette nuttigen zich kunnen vestigen en hun werk doen. Meer nog, door consequent wekelijks te monitoren, krijg je als teler een beeld van de evolutie van de verschillende plagen en nuttigen, en hun onderlinge evenwicht. Zo weet je waar, en vooral wanneer, je moet bijsturen. Dat kan door extra nuttigen uit te zetten of d.m.v. een correctiebespuiting met een (chemisch) gewasbeschermingsmiddel.

----------------------------------

 

Deze inhoud is enkel voor abonnees.

Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen.

 

Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.

 

Deel dit bericht

Meest recente artikels