Perenbladvlo/nuttigen-modellen seizoen 2022

Het aanbod van chemische gewasbeschermingsmiddelen in de fruitteelt verkleint, ook in de strijd tegen perenbladvlo. Natuurlijke vijanden spelen dus een steeds belangrijkere rol in onze boomgaarden. Om een maximaal bestrijdingseffect te halen uit een behandeling moet die gebeuren op een moment dat de plaaginsecten in hun meest kwetsbare levensfase zijn, terwijl de nuttigen er zo weinig mogelijk hinder van ondervinden. De perenbladvlo/nuttigen-modellen zijn daarbij een waardevolle hulp.

----------------------------------

 

Deze inhoud is enkel voor abonnees.

Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen.

 

Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.

 

Deel dit bericht

Meest recente artikels