Tijdige detectie van verwelkingsziekte mogelijk

Verwelkingsziekte veroorzaakt door Verticillium dahliae is één van de meest schadelijke ziektes in de vollegrondteelt van aardbeien (Foto 1). De ziekte zorgt voor de verwelking en verdroging van de buitenste bladeren. Dat heeft als gevolg een algemene groeiachterstand en een lagere opbrengst met kleinere vruchten. De schimmel kan jaren in de bodem overleven zonder een waardplant dankzij microscleroten (overlevingsstructuren). Bovendien zijn er weinig middelen beschikbaar met een afdoende werking. Daarom is het belangrijk om de aanwezigheid van de schimmel vóór het planten aan te tonen.

----------------------------------

 

Deze inhoud is enkel voor abonnees.

Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen.

 

Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.

 

Deel dit bericht

Meest recente artikels