Deze inhoud is enkel voor abonnees. Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen.
Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.
Zachte speculoos met appel
----------------------------------
Deze inhoud is enkel voor abonnees.
Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen.
Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.
Ingrediënten voor een dertigtal speculoosjes
- 3 lekkere Belgische appels naar keuze
- 300 g donkere kandijsuiker
- 500 g zelfrijzend bakmeel
- 15 g kaneel of speculaaskruiden
- 1 ei
- 125 g boter
- 125 g natuur yoghurt
Voorbereiding
- Zet de keukenrobot klaar
- Verwarm de oven voor op 180° C
- Schil en snij de appels in blokjes van ongeveer 1 cm
- Bedek de bakplaten met bakpapier
Bereiding
- Meng eerst de suiker, kaneel en het meel door elkaar in de kom van de keukenrobot.
- Smelt de boter.
- Voeg de gesmolten boter, het ei en de yoghurt toe aan de droge ingrediënten.
- Laat de keukenrobot het deeg 10 minuten kneden.
- Voeg de appelstukjes toe aan het deeg.
- Laat de keukenrobot de appelstukjes onder het deeg mengen.
- Tip: Niet meer te lang laten kneden, anders krijg je appelmoes.
- Schep het deeg met twee lepels op de met bakpapier beklede bakplaten.
- Je kan zelf kiezen of je voor rotsjes gaat of het deeg een vormpje geeft.
- Laat voldoende ruimte tussen de koekjes.
- Bak de speculoos 25 tot maximum 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. De speculoos wordt nu nog wat harder aan de buitenkant.
Deze heerlijke speculoos met appel kreeg van onze jury alvast een 8/10!
Is het nu speculoos of speculaas?
Of je het weet of niet, er is wel degelijk een verschil tussen speculoos en speculaas (en nee, het is niet enkel de ‘aa’ en de ‘oo’). Speculaaskoekjes bereid je met speculaaskruiden, een mengeling van kruidnagel, gemberpoeder, muskaatnoot, kardemom, witte peper, kaneel … Speculoos kan je dus perfect bereiden zónder speculaaskruiden… Het eeuwige mysterie voor eens en altijd ontrafeld!