Opsporingsbericht: GBM-gebruik

Vanaf 2022 zie je een nieuw element op je GBM-verpakking: de 2D-matrix (Foto 1). Die code bevat drie elementen die de traceerbaarheid van GBM aanzienlijk vergroten. Het is een creatie van de internationale Stichting Agro CloSer. Phytodis en Belplant engageren zich met het Agro CloSerproject voor verantwoord gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Door elk stadium van distributie te digitaliseren, kunnen ze een snelle en waterdichte traceerbaarheid van GBM garanderen. Elke speler die betrokken is met de productie of distributie van GBM wordt aangemoedigd om zich tegen 2024 te registreren en de traceerbaarheid te implementeren, willen ze op professionele wijze een recall van een GBM in de Benelux doen in geval van een probleem met een product.

----------------------------------

 

Deze inhoud is enkel voor abonnees.

Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen.

 

Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.

 

Deel dit bericht

Meest recente artikels