Reductie van stikstof mogelijk in perenteelt?

Stikstof speelt een belangrijke rol bij o.a. de teelt van Conference peren. Daarom zocht pcfruit vzw samen met de Bodemkundige Dienst van België naar een oplossing voor de problematiek rond stikstofbemesting. Die kwam recent nog sterk ter sprake in de actualiteit, toen boeren massaal betoogden tegen het strenge stikstofbeleid.

 

In MAP 6 gelden lagere bemestingsnormen voor werkzame stikstof (N), ook voor fruitteeltpercelen. Dé vraag voor iedere perenteler: Kunnen we evenveel peren van dezelfde kwaliteit telen ondanks een lagere stikstofbemesting?

----------------------------------

 

Deze inhoud is enkel voor abonnees.

Je kan dit artikel lezen door hier in te loggen.

 

Heb je nog geen account en wil je je graag abonneren op Fruit? Ontdek hier de mogelijkheden.

 

Deel dit bericht

Meest recente artikels